Spring is in the air(co)

Hallo lente 2022!

We kunnen de winter stilaan achter ons laten en genieten van de eerste lentedagen. De natuur wordt weer wakker, alles komt in bloei te staan en we kunnen alvast uitkijken naar het volgend, opkomend seizoen, de ZOMER!

Wie lente zegt, zegt lenteschoonmaak. Vergeet hierbij ook je airco-installatie niet.

“Hoezo dan?”, denk je. Wel, wij leggen het je graag uit met deze tips & tricks:

1. Reinig je filters

Je binnenunit beschikt over een filter. Deze neemt stof en vuiligheid op uit de lucht en dient dus jaarlijks opgefrist te worden. Het is een kwestie van de klep van je binnenunit te openen en de filter te verwijderen. Lees hiervoor aandachtig de handleiding die je bij je airco-installatie bij kreeg. De filters reinig je in een mild sopje en laat je minstens 24u uitdrogen. Als de filters vochtig worden teruggeplaatst, kan dit immers zorgen voor ongewenste geurtjes en bacteriën.

2. Controleer je buitenunit

De buitenunit heeft moedig alle weer en wind doorstaan. Dit kan ervoor zorgen dat deze ook het nodige vuil heeft verzameld. Indien je toegang hebt tot je buitenunit, neem zeker eens een kijkje en maak hem weer schoon. Zo vermijd je dat alle vuilaanslag de aanvoer van lucht belemmert.

3. Vervang/controleer de batterijen van je afstandbediening

We zijn weer een jaar verder, hoe zit het met de batterijen in je afstandbediening? Meestal lekken batterijen als ze een lange tijd in een apparaat zitten dat niet (meer) gebruikt wordt. De vloeistoffen in de batterij tasten het omhulsel aan. Daardoor kan het zijn dat de vloeistof naar buiten lekt. Ook bij een hoge belasting van de batterij, een verhoogde temperatuur of als de batterij helemaal leeg is kan deze sneller gaan lekken. Controleer dus even of ze nog voldoende krachtig zijn en/of er geen sporen zijn van lekkage. Vervang indien nodig.

Heb je nog vragen omtrent de lenteschoonmaak van je airco? Stel ze ons gerust via mail.

Heb jij thuis nog geen airco en wil je deze zomer graag koelte in huis? Contacteer ons dan voor een offerte en bekijk intussen onze eerdere realisaties.