Zonne-energie

Wij zijn installateur van thermische zonne-installaties. Dit zijn installaties waarbij de zonnecollectoren op het dak gaan zorgen voor gratis sanitair warm water of voor verwarmingsondersteuning.

Zonnecollectoren vangen het licht en de warmte van de zon op om jouw water te verwarmen.

Deze collectoren zetten de energie van de zon niét om in elektriciteit zoals fotovoltaïsche zonnecollectoren. De kostprijs voor een installatie van een zonneboiler is daarom ook een heel stuk lager en dus ook meer betaalbaar en toegankelijk voor iedereen.

Het is een vaak voorkomende fout dat mensen denken dat zo’n thermische zonne-installatie bij ons geen goede rendementen kan halen.

Zonne-installaties werken op diffuus licht, dat wil zeggen vanaf de moment dat het klaarlichte dag is, de zonnecollectoren al opwarmen. Het hoeft daarvoor niet eens écht warm te zijn buiten. In België hebben wij ongeveer 1550 uren zonneschijn per jaar onder de vorm van directe straling.

Zonnestralen die ons direct bereiken bij helder weer zijn slechts 40% van de straling. De overige 60% van de straling bereikt ons via diffuse lichtstraling = zonnestralen die door de wolken heen gaan. Er is dus duidelijk voldoende zonneschijn om een thermische zonne-installatie te overwegen!

Overweeg je het plaatsen van een zonne-installatie of twijfel je of dat bij jou wel mogelijk is? Aarzel niet ons te contacteren. Wij komen vrijblijvend langs en leggen je de mogelijkheden omtrent zonne-installaties uit, maken gratis een offerte op en maken je wegwijs doorheen de premies.