Verwarming
stookolie

Het grootste voordeel van stookolie is natuurlijk dat een enorm veilige brandstof is. Stookolie ontploft niet bij kamertemperatuur omdat het vlampunt hoger ligt dan 55°C. Bij normale omstandigheden wordt een stookoliereservoir nooit verwarmd tot meer dan 55°C waardoor de opslag absoluut veilig is.

Het tweede grote voordeel van stookolie is natuurlijk dat je daardoor onafhankelijk wordt van de netbeheerders voor de levering van uw brandstof. Wanneer bij conflicten of andere onregelmatigheden de aardgasleiding wordt afgesloten kan u als stookoliegebruiker natuurlijk gerust verder stoken. U bent helemaal onafhankelijk van deze markt.

Er wordt dikwijls gesteld dat men goedkoper kan stoken met aardgas ten opzichte van stookolie. De prijs van stookolie en aardgas is echter aan elkaar gekoppeld en gaat daarom nooit sterk van elkaar afwijken.

Via de website informazout vind je een uitgebreide uitleg terug.

Je kan bij ons terecht voor het onderhoud en het herstellen van je bestaande stookolieketel.

Uiteraard helpen we je ook verder bij de plaatsing van je gloednieuwe condenserende stookolieketel. Daar aansluitend kan je eveneens op ons rekenen voor het plaatsen van nieuwe – of het keuren van bestaande stookoliereservoirs. Wij beschikken zowel over een brander technicus nummer als een reservoir technicus nummer. Je bent bij ons aldus aan het juiste adres!