Verwarming
Radiatoren

Radiatoren bestaan reeds vele jaren en zijn in België het meest gebruikte indirect verwarmingselement. De reden waarom radiatoren nog altijd veelvuldig geïnstalleerd worden is omdat de kostprijs voor de installatie nog altijd vrij laag ligt. Hierdoor is dit een betaalbaar systeem dat voor iedereen toegankelijk is. Dit maakt het systeem natuurlijk populair.

Radiatoren zorgen ook nog altijd voor een snelle opwarming van de ruimte. Eens de gewenste temperatuur bereikt is, wordt de radiator uitgeschakeld maar zal hij ook niet meteen afkoelen. Hierdoor koelt de ruimte natuurlijk ook niet snel af.

Er zijn echter ook nadelen verbonden aan het gebruik van radiatoren. Zo moeten we niet ontkennen dat ook het energieverbruik nog altijd redelijk hoog ligt.

Radiatoren werken op 50° tot 60° om een goede warmteafgifte te hebben. Hoe lager we de temperatuur kunnen houden in onze installatie, hoe hoger het rendement van de verwarmingsketel zal liggen. Deze hoge temperaturen zorgt ervoor dat stoken met radiatoren in nieuwe woningen nog altijd een aanzienlijk energieverbruik met zich mee brengt.

Dit komt vooral omdat radiatoren de lucht rondom hen gaan opwarmen, wanneer er een deur of raam open gaat komt er koude lucht binnen en moet die opnieuw worden opgewarmd. Dit kan vooral een probleem zijn bij slecht geïsoleerde woningen met veel spleten en kieren.

In bestaande woningen worden nog altijd veel radiatoren vervangen en/of hersteld. Daarvoor kan je natuurlijk bij ons terecht. Wij plaatsen radiatoren van verschillende merken zoals Radson, Vasco en Acova.